Imagini’s per un moment…

Senyor pediatra de la meva filla… Imagini’s per un moment que assisteix a un curs sobre alimentació en la primera infancia per actualitzar-se en els seus coneixements. Imagini’s per un moment que jo no se més que vostè sobre frenets  a la llengua dels neonats. Imagini’s per un moment que sap que si segueix aconsellant que s’alleti deu minuts amb cada pit condemnarà a moltes mares i nadons a abandonar l’alletament matern. Imagini’s que deixa de pesar els neonats cada setmana. Imagini’s que comença a escoltar els pares i mares quan li parlen del seu nadó i les seves intuicions. Imagini’s per un moment que mira als ulls de la mare angoixada del nadó que no guanya prou pes. Imagini’s que deriva als especialistes corresponents davant d’un dubte en comptes de mostrar-se arrogant. Imagini’s per un segon que deixa d’insinuar que no es produeix prou llet per la neura de la mare. Imagini’s que comença a empatitzar. Imagini’s que per un moment es converteix en bon professional. Imagini’s que vostè i els seus col.legues deixen d’insistir en suprimir l’alletament nocturn i que s’informen sobre els horaris dels pics de prolactina i del contingut de certes hormones a la llet materna que ajuden a regular el descans dels nadons. Imagini’s que deixa de pensar que a més de metge és pedagog i deixa de donar consells sobre criança que ningú li ha demanat. Imagini’s que deixa de considerar els nadons com a oques per a fer foie, prescribint-los cereals cada nit. Imagini’s que deixa de posar horaris i xifres a les necessitats dels nadons.

Si tot això que s’imagina fós realitat segurament jo no li demanaria que s’imaginés res. Segurament nosaltres ens hauríem estalviat moltes angoixes. Segurament la meva petita no hauria passat gana tant de temps i hauria hagut de plorar menys. Segurament jo no hauria patit com una truja per les clivelles. Segurament més nadons serien alletats per la mare. Segurament em marxarien les ganes de fotre-li una queixa formal. Segurament no sabria més que vostè sobre anquiloglosies i alimentació infantil. Segurament no hauria perdut tota la credibilitat davant de tantes famílies. Segurament menys gent malparlaria de vostè al poble. I segurament tots, inclòs vostè, seríem més feliços quan toqués la revisió.

Tan de bò jo deixi d’imaginar-me que ja no té totes aquestes mancances i pugui refer el canvi de pediatra. Imagini’s que pot deixar d’imaginar-s’ho.

Una resposta a “Imagini’s per un moment…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s