Estimada Anna

Estimada Anna… Estimada perquè sense tenir perquè ser-hi hi ets. Perquè tot i poder trobar molts motius per no ser-hi, hi ets, sempre de lluny, però allà, sempre al mateix lloc. Estimada Anna, perquè molts cops has comprès coses que ningú o gairebé ningú comprenia. Estimada Anna perquè quan no has comprès has acceptat i respectat. Estimada Anna perquè no se perquè no has retret, i podies…
Ara tens por pel teu part imminent. I no n’has de tenir… Que fàcil és dir-ho des de la meva posició còmoda de la que va tenir un part somniat i no té perquè tornar a viure-ho si no vol. Però sóc objectiva. I no n’has de tenir, de por. Estàs preparada per naturalesa. Estàs preparada per maduresa. No sé com t’anirà, tot i que m’agradaria tenir una bola de vidre i assegurar-te que serà perfecte. Però t’anirà bé. Perquè aquest cop si que serà teu i del petitó que ja practica per dir hola amb el seu primer gemec. I perquè en V és amb tu per ser el més digne company.
No has de tenir por. Anirà bé. Anirà com ha d’anar. Serà empoderat. Serà dolç, serà un naixement dolç, sigui com sigui, sigui per on sigui.
No has de tenir por perquè serà com hagi de ser i tu ets una dona forta i conscient preparada per afrontar-ho.
No has de tenir por perquè ara tens més eines i saps què és l’important. Tens la saviesa d’haver-hi passat abans i d’haver madurat les coses que no van ser com tu hauries volgut. Tens una força que no tenies i que ja té dos anys que et farà moure muntanyes si cal.
Saps què vols però encara no tens clar que el que vols ho tindràs sigui d’una manera o d’una altra. I ho se segur perquè sé què és anar a parir empoderada però a l’hora atemorida. Jo ja hi he passat diferent però igual. I l’empoderament ho pot tot perquè arribar-hi ja suposa haver superat totes les barreres.
Anirà bé. Serà perfecte.
Permet-me només un consell… Aquesta nit, quan la petita E dormi, tanca els ulls, respira fons, deixa’t abraçar i al cap d’una estona digues en veu alta… Tinc por… I escolta’t. Veuràs que demà n’haurà marxat una gran part… A mi em funciona. Potser a tu no… Però és l’únic consell que em permeto donar-te i mal no et farà.
I et demano que et creguis el que t’he dit, en facis ús o no. Però creu-t’ho: sóc aquí pel que necessitis.
Anirà bé!

Deixa un comentari